Palveluja ikääntyville

TukiTeko palvelee kaikkia ikäihmisiä

Monipuolisia palveluita ikääntyneille

Saat meiltä tukea ja apua esimerkiksi liikuntakyvyn ylläpitoon ja parantamiseen, sosiaalisen ja psyykkisen tuen tarpeisiin, arjen asioiden hoitamiseen, kodinhoitoon, sosiaalietuuksien ja erilaisten palvelujen hankintaan, muistiongelmiin, hoivan ja huolenpidon tarpeisiin, asioiden selvittelyyn, asiointeihin sekä harrastus- ja virkistystoimintaan osallistumiseen.

Luova toiminta ja kulttuuri ovat myös lähellä sydäntämme; avullamme saat talteen elämäntarinasi, tai voit yhdessä TukiTeon työntekijän kanssa toteuttaa omaa luovuuttasi erilaisten aktiviteettien parissa, olipa kyse musiikista, teatterista tai vaikkapa lukemisesta.

Tarjoamme sinulle myös hemmottelu-, kauneudenhoito- ja rentoutuspalveluita. Tärkeää on ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja palveluiden räätälöiminen juuri sinun tarpeitasi vastaaviksi.


Hoiva ja huolenpito

Autamme sinua asumaan kotonasi niin pitkään kuin mahdollista. Hoivapalvelumme sisältävät huolenpitoa, hoivaa ja perushoitoa tarpeittesi mukaan.

Autamme myös rintamaveteraaneja ja omaishoitoperheitä yhteistyössä Kymsoten kanssa.


Hoiva ja huolenpito

Kodinhoito

Kodinhoitopalvelujemme avulla kotisi on viihtyisä ja turvallinen. Autamme sinua siivouksessa, vaatehuollossa, ruokahuollossa ja muissa yksilöllisissä kodinhoitotarpeissasi. Solmimme kanssasi sopimuksen omien tarpeidesi mukaan joko satunnaisesta tai säännöllisestä kodinhoitopalvelusta.

Ammatilliset tukihenkilöpalvelut

Joskus elämässä voi olla niin paljon meneillään, että voi olla tarvetta pyytää tukea ja apua ulkopuolelta.

Sosiaalialan ammattilaisemme auttavat ja tukevat sinua arjen hallinnassa, sosiaalisissa kontakteissa, asioiden selvittelyssä, etuisuuksien ja palvelujen hankinnassa, sekä muissa asioissa joiden hoitamiseen tarvitset tukea.


Avustus ja asiointi

Autamme ja tuemme sinua henkilökohtaiseen elämään liittyvissä avustuksissa ja asioinneissa.
Avustus- ja asiointipalvelumme avulla arkielämäsi asiat sujuvat turvallisesti ja oikea-aikaisesti kotona ja kodin ulkopuolella. Voit varata palvelun kauppa-asiointeihin, kulttuuri- , liikunta - ja harrastusmenoihin, vierailuille, matkoille yms. satunnaisesti tai säännöllisesti.


Muistiasioissa auttaminen ja tukeminen

Muistiin liittyvät kysymykset ja huolet on tärkeää ottaa puheeksi. Osa muistipulmista on ohimeneviä, osan vaatiessa seurantaa tai tarkempia tutkimuksia. Muistisairauksien mahdollisimman varhainen tunnistaminen on tärkeää.

Tarjoamme keskustelutukea ja tietoa.
Kartoitamme muistiasioiden vaikutukset päivittäiseen elämääsi.
Tarpeen mukaan teemme laajan muistiseulan (Cerad-tehtäväsarja)

Autamme sinua eteenpäin tarpeidesi ja tilanteesi mukaan.


Laaja-alainen arki- ja kotikuntoutus

Ikääntyminen merkitsee monia muutoksia. Arkikuntoutuksen tavoitteena on parantaa ja ylläpitää arjessa tarvitsemiasi taitoja ja ominaisuuksia.

Kartoitamme kanssasi elämäntilanteesi ja tarpeesi kuntoutumiselle. Laadimme yhdessä suunnitelman kuinka pääset asettamiisi tavoitteisiin. Arkikuntoutus on omassa elinpiirissäsi tapahtuvaa kuntoutumista, jossa laaja-alaisesti huomioimme niin fyysiset, sosiaaliset kuin psyykkiset elämän ja toimintakyvyn osa-alueet. Arki- ja kotikuntoutukseen perehtyneet geronomimme ja lähihoitajamme toimivat kuntoutumisesi tukijoina.

Palvelun voi myös yhdistää avustus-, hoiva- ja huolenpito- tai tukihenkilöpalveluihin.

Arki- ja kotikuntoutuspalvelujen on huomattu lisäävän ikääntyvän laadukkaampaa elämää ja tukevan suoriutumista päivittäisistä toimistaan paremmin kuin tavanomaisen kotihoidon ja kuntoutuksen avulla.


Liikunta- ja ulkoilupalvelut

Ikääntymisen myötä monet sairaudet ja toiminnan heikkeneminen yleistyvät. Usein tämä näkyy vaikeuksina selviytyä päivittäisistä perustoiminnoista ja arkiasioiden hoitamisesta.

Liikunnalla onkin tärkeä osa sekä fyysisen- että henkisen toimintakyvyn ylläpidossa. Liikunta voi hidastaa ja jopa ehkäistä kroonisten sairauksien kehittymistä, sekä edesauttaa toipumista kuntoutusvaiheessa. Pienelläkin liikunnan lisäyksellä voi olla ratkaiseva merkitys ikääntyneen toimintakyvyn ja koko elämänlaadun kannalta.

Liikunta ei estä vanhenemista, mutta se voi hidastaa iän tuomia muutoksia ja parantaa itsenäistä selviytymistä.

Tukitekijöistämme löytyy alan ammattilaisia, jotka osaavat räätälöidä juuri sinulle sopivat liikuntapalvelut, haluatpa sitten liikkua yksin tai yhdessä muiden kanssa. 

Liikuntaa ei ole milloinkaan liian myöhäistä aloittaa, mutta sen lopettaminen on aina liian aikaista. Raitis ilma tekee hyvää ja ulkoilupalvelumme avulla voit nauttia siitä täysin siemauksin. Luonnolla on positiivisia vaikutuksia erityisesti ikääntyneiden terveyteen. Jo 10-15 min oleskelu luonnossa tuottaa terveyshyötyjä. Luonnon hyvinvointivaikutusten on havaittu parantavan erityisesti muistisairaiden ja masentuneiden vanhusten elämänlaatua. Retki meren rannalle, päiväkahvit puistossa, grillimakkaraa laavulla, seuraa sieni- tai marjametsään, tai kaveri kävelylenkille. Mikä tahansa ulkoilu kohentaa mielialaa ja tuo sisältöä arkeen.


Katso esimerkkejä liikuntapalveuista

yksilöohjaukset
henkilökohtaiset liikuntasuunnitelmat
ryhmäliikunta
jumpat
kehonhuolto
rentoutus
vesijumppa
seniori kuntonyrkkeily
ulkoliikunta


Luova toiminta, kulttuuri ja taide

Luovuus säilyy läpi koko elämän. Kulttuuri, taide ja erilaiset luovat menetelmät, kuten muistelutyö voivat edistää ja vahvistaa terveyttä, sekä hyvinvointia. Niiden avulla voidaan myös ennaltaehkäistä terveydellisten ja sosiaalisten ongelmien syntyä.

On tärkeää, että ihminen iästä riippumatta voi kokea osallisuutta ja yhteisöllisyyttä, toimia itse myös tekijänä eikä pelkästään kokijana.

Muistelutyö

Jokaisen ihmisen tarina on tärkeä. Muistelutyö on tärkeä tapa eheyttää ja ymmärtää omaa elämäntarinaasi ikääntyessä. Käytämme muistelutyötä ikääntyneiden palveluissa yleisenä työskentelymenetelmänä.

Elämäni tarinat- palvelun avulla taltioimme muistosi kirjalliseen muotoon hyödyntäen valokuvia ja kertomuksiasi eletystä elämästäsi. Elämäni tarinat-palvelu on sinulle tärkeisiin tapahtumiin ja muistoihin  palaamista.  Se jättää niin halutessasi myös läheisillesi säilyvän muiston elämästäsi. 

Muistojen taltiointi tapahtuu 3-6 muistelutapaamisen aikana. Lopputuloksena tapaamisistamme syntyy joko kannellinen muistoihisi perustuva kirja tai pinkka printattuja papereita. Ihan miten sinä itse valitset.

Kulttuuri ja luovat menetelmät

Luovaa toimintaa voi olla vaikkapa laulaminen, musiikin kuuntelu, kirjoittaminen, lukeminen, piirtäminen ja maalaus, tai ihan vaan keskustelu juuri sinua kiinnostavista asioista. Kaikkea tätä voit tehdä yhdessä TukiTeon työntekijän kanssa omassa kodissasi, sinulle sopivana ajankohtana. Autamme sinua toteuttamaan omaa luovuuttasi, palauttamaan mieleen vanhoja taitoja tai kokeilemaan ihan uusia juttuja. Koskaan ei ole liian myöhäistä!

Voimme myös lähteä seuraksesi teatteriin, konserttiin, taidenäyttelyyn yms. tapahtumiin.


Jalkahoito

Varaa aika jalkahoitoon


Lepo, rentoutus ja stressinhallinta

Ikääntyminen merkitsee useimmille meille jatkuvaa muutosta, joka vaatii meiltä paljon. Nämä muutokset ihmisessä itsessä ja ympäristön tarpeissa voivat aiheuttaa väsymistä, stressiä ja uupumista. Muutosten vaikutusten tasapainotukseen voit hyödyntää lepo-, rentoutus ja stressinhallintapalvelujamme. Tarjoamme pika-apua stressaantuneelle keholle ja mielelle Brain Relief- Neurosonic- ja TRE-menetelmillä.

Jos kaipaat pidemmän hengähdyshetken, olet tervetullut Stockforsiin lepäämään Parantolaan, joka on tarkoitettu erityisesti uupuneen tai masentuneen ihmisen tilannetta helpottamaan. Teemme Parantolassa yhteistyötä Kasvajat ry:n ja Stockfors Village:n toimijoiden kanssa.


Hinnasto


Arkisin ma-pe klo 7-18, minimikäyntiaika 1h
 • Asiointi-, avustus- ja kodinhoitopalvelut
  45,00 (ALV 0%) / 55,80 (ALV 24%)
 • Kotihoivapalvelut
  47,00 (ALV 0%)
 • Muistipalvelut
  49,00 (ALV 0%)
  (Ohjaus, neuvonta, Cerad-muistitutkimus)
 • Gerontologiset ohjaus- ja kotikuntoutuspalvelut
  47,00 (ALV 0%)
 • Omaishoitoperheiden palvelut
  47,00 (ALV 0%)

  (harkinnanvarainen ja lakisääteinen vapaa; palveluseteli)

 • Omaishoitoperheiden palvelut
  47,00 (ALV 0%)

  (erityisen vaativa hoito; alle 18-v, lakisääteinen vapaa; palveluseteli)

 • Lapsiperhepalvelut
  43,00 (ALV 0%)

  (kotipalvelu palvelusetelillä, muut lastenhoitopalvelut)

Muut palvelumaksut

Työntekijän oman auton käyttö asioinneissa, esim. kauppakäynnit, tai jos asiakas asuu yli 5km päässä Haminan/Kotkan toimistolta, voidaan laskuttaa 0,7 euroa / km (sis. alv 24 %).

Omaishoidon tuki,veteraanipalvelu, muut palvelusetelit: palveluseteliehtojen / maksupäätösten mukaiset hinnat.

Sinä olet tärkeä.

TukiTeko Oy logo

TukiTeko Oy

 • PL 23
  49461 Hamina

 • 040 7000 973

 • Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 • Y-tunnus 2979129-9


© TukiTeko Oy. Oikeudet muutoksiin pidetään. Site Jaakko Leislahti Oy